Trädgårdsbesök hos Gunilla Almgren Glanshammar

Trädgårdsbesök hos Gunilla Almgren Glanshammar

När

04-aug-2021    
18:00

Var

Tåsta 709
Tåsta 709, Glanshammar, 705 97

Event Type

Karta Otillgänglig

Ta gärna med fikakorg.

På en kulle i Tåsta finner ni vår lilla oas. Här har vi format rabatter och gångar med hjälp av mursten, sten och rostad plåt. Vid dammen finner man ett rikt djurliv. Trollsländor, bin, fjärilar, fåglar m.fl. kommer för att dricka vatten och så älskar de blommor precis som jag. Pioner, rosor, lavendel, isop, stenkyndel, kattmynta och mycket annat växer i rabatterna runt dammen. När man går förbi rabatterna en varm sommardag så flyger fjärilar runt ens huvud och det surrar härligt i växtligheten.
Platsen är formad för att själen ska finna ro och stillhet. Här sitter vi ofta och njuter och själv mediterar jag gärna här.

Om ni vill finna en perfekt formad trädgård, så har ni tyvärr kommit fel. Den totala yta som vi vårdar efter lust och ork är c:a 4500 kvm.
Den del som visas ligger på en berghäll, men trots det är det ganska funktionsanpassat så även den med rullator/rullstol kan komma fram ganska bra. Definitivt har man åtkomst till dammen.
En del av vår tomt är vildvuxen med bland annat tall, gran och rönn m.m.
Vi har en gammal sort av körsbärsträd som skjuter rotskott lite överallt vilket bidragit till att vi har en mindre körsbärs dal.

Vid växthuset är det ofta ett kaos, men även här finner man ro. Att se hur det frodas i växthuset med gurka och tomater m.m. gör gott i själen.

Lämna ett svar