Rapport från resan till Värmland – 17 juni

Vi var 36 trädgårdsentusiaster som träffades på Mariebergs köpcentrum för ett Värmländskt äventyr en solig sommar lördag.

Första stoppet var hos Eva Herrgård  och Per Johansson vid Sjögärdet utanför Karlskoga, där fick vi se många olika planteringar och skogsstigar med många ovanliga träd mm. Vi fick även njuta vårt medhavda morgonfika vid sjön och en av damerna passade på att ta ett uppfriskande morgondopp i sjön.

Sedan gick färden vidare till Gertrude Bergmark ute på Hammarö hon hade en väldigt ombonad och mysig trädgård som dominerades av en imponerande kameleontbuske, hon hade även gjort ett konstnärligt insektshotell och vi fick även möjlighet att köpa med oss fina växter hem.


Lunchpaus hade vi på en trevlig restaurang i hamnen i Karlstad.

Vi åkte så vidare till Ann-Britt Höglunds parkliknande trädgård utanför Karlstad. Det är en samlar trädgård med ett rikt sortiment av träd, buskar, barrväxter, perenner mm. Här fanns lundar, dammar både färdiga och några stora på gång, stenpartier, våtbäddar för surjordsväxter och olika trädgårdsrum, vi fick även möjlighet att köpa med oss växter hem härifrån.

Nästa besök var hos Karin Björklund i Molkom. Hon hade en stor trädgård eller egentligen tre trädgårdar, då hon köpt in två granntomter efter hand. Vi fick se en konstfull trädgård med dammar, nivåskillnader och massor med växter.

Sista besöket var hos Lena och Leif Persson, också de i Molkom. De bjöd oss på ett mycket uppskattat eftermiddagskaffe och en vackert belägen tomt i söderläge med utsikt över sjön i Molkom. Det var en omväxlande trädgård där Leif hade hand om nederdelen med inriktning på ovanliga träd och buskar och överdelen där Lena odlade perenner, vi fick med oss många fina minnen och växter hem.

Det var en mycket nöjd grupp som kom till Marieberg efter denna intensiva dag.